Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Oscar Trivia (part2)


Trivia 11: Οι μόνοι που γνωρίζουν πριν από την απονομή όλους τους νικητές είναι οι2 ορκωτοί λογιστές της εταιρίας 'Price Waterhouse' οι οποίοι έκαναν και την καταμέτρηση των ψήφων. Οι ίδιοι είναι παρόντες και κατά τη διάρκεια της απονομής και επεμβαίνουν σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί.

Trivia 12: Οι ταινίες «Gigi» (1958) και «The Last Emperor» (Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας) (1987) προτάθηκαν για 9 Oscar η κάθε μία. Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι κατάφεραν να συγκεντρώσουν τελικά 9 Oscar, κερδίζοντας σε όλες τις κατηγορίες που ήταν υποψήφιες. Η ταινία «The Lord of the Rings: The Return of the King» (Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά) (2003) κατάφερε να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άθλο αφού κέρδισε και τα 11 Oscar για τα οποία η ταινία ήταν υποψήφια.

Trivia 13: Όταν το 1982 η Meryl Streep κέρδισε το Oscar για την «Sophie's Choice» (Εκλογή της Σόφι) ήταν τόσο ενθουσιασμένη που της έπεσε το χαρτάκι με το λόγο της στο δρόμο προς την σκηνή και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω για να το βρει.

Trivia 14: Μερικά από τα τραγούδια από ταινίες που σήμερα θεωρούνται κλασσικάκαι δεν προτάθηκαν καν για Oscar Καλύτερου Τραγουδιού είναι: 'Let It Be' και 'A Hard Day's Night' (Beatles), 'Have Yourself a Merry Little Christamas', 'Love Me Tender' (Elvis Priestly), 'Let's Twist Again', 'Money, Money' (από το «Cabaret»), 'Knockin' on Heaven's Door', 'New York, New York', 'Staying Alive' (από το «Saturday Night Fever»), 'You're the One That I Want' (από το «Grease»), 'Call Me', 'She's Like the Wind' (από το «Dirty Dancing») και 'To Sir with Love'.

Trivia 15: Οι μόνες γυναίκες σκηνοθέτες που έχουν προταθεί για Oscar σκηνοθεσίας είναι η Lina Wertmuller «Seven Beauties» (1970), η Jane Campion « The Piano» (Μαθήματα Πιάνου) (1993) , η Sofia Coppola «Lost In Translation» (2003) και η Kathryn Bigelow «The Hurt Locker», η οποία και το κέρδισε.


Trivia 16: Η Rosalind Russell ήταν τόσο σίγουρη ότι θα κέρδιζε το Oscar για την ερμηνεία της στο «Mourning Becomes Electra» (Το Πένθος Ταιριάζει στην Ηλέκτρα) το 1947, ώστε σηκώθηκε όρθια έτοιμη να ανέβει στην σκηνή πριν ανακοινωθεί το όνομα του νικητή. Το αποτέλεσμα ήταν να χειροκροτεί όρθια την συνυποψήφια της Loretta Young που τελικά κέρδισε.

Trivia 17: Τα περισσότερα Oscar (11) έχουν κερδίσει οι ταινίες «Ben-Hur» (1959), «Titanic» (1997) και «The Lord of the Rings: The Return of the King» (2003).

Trivia 18: Μετά από 6 ανεπιτυχείς προσπάθειες για να κερδίσει το Oscar, η Geraldine Page ήταν σίγουρη ότι ούτε με την 7η υποψηφιότητα της για το «The Trip to Bountiful» (Ταξίδι στο Μπάουντιφουλ) θα κέρδιζε. Όταν ανακοινώθηκε ότι αυτή ήταν η νικήτρια, το κοινό την χειροκροτούσε όρθιο ενώ εκείνη προσπαθούσε να βρει τα παπούτσια της τα οποία είχε βγάλει, για να ανέβει στη σκηνή.

Trivia 19: Η Ακαδημία αποτελείται από σχεδόν 6.500 άτομα που ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητά του ψηφίζει για την διαμόρφωση των υποψηφιοτήτων. Για τους τελικούς νικητές ψηφίζουν όλοι ανεξάρτητα από τον τομέα τους.

 Trivia 20: Η Linda Hunt είναι η μόνη ηθοποιός που κέρδισε Oscar ερμηνεύοντας έναν άντρα στην ταινία «The Year of Living Dangerously» (1983).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου