Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Scratist: Οταν το Ice Age συναντά το Artist

Έχετε δει το τελευταίο τρέιλερ του Ice Age (Εποχή των παγετώνων;). Ειναι το Scratist! Ο αγαπημένος μας Scrat γίνεται ασπρόμαυρος και βωβός και φτιάχνει ένα τρέιλερ που ακολουθεί την αισθητική του Αρτίστα.


Η τέταρτη ταινία της σειράς λέγεται Ice Age Continental Drift και ήδη μας έχει προιδεάσει πολύ θετικά, με το πολύ χαριτωμένο τρέιλερ που παραπέμπει στο The Artist του Michel Hazanavicious. Ο Scrat εξακολουθεί να κυνηγά το αγαπημένο του βελανίδι στο ασπρόμαυρο τρέιλερ, που δείχνει μια ιστορία αγάπης από τα παλιά...



Αφιέρωμα Jean Dujardin - Από τον Lucky Luke στον Αρτίστα!

Ο Jean Dujardin είναι Γάλλος ηθοποιός, γνωστός για το ρόλο του στην ταινία The Artist, που κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2012. Ο Dujardin χάρη στο ρόλο του George Valentin έγινε ο πρώτος Γάλλος ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου, και μάλιστα χωρίς να έχει ανοίξει καν το στόμα του να πει μια λέξη.

Ο Jean Dujardin γίνεται γρήγορα ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Γάλλους ηθοποιούς στην Αμερική. Το Όσκαρ του καλύτερου ηθοποιού για τον Αρτίστα ήταν μια από τις πολλές διακρίσεις που κέρδισε για το ρόλο αυτό. Είναι βέβαια ένας πολύ γοητευτικός άνδρας, σε εξαιρετικά καλή ηλικία για το σινεμά, με πολύ εκφραστικό πρόσωπο, κάτι που προφανώς τον βοήθησε αρκετά στο να παίξει βωβό ρόλο.




Jean Dujardin - Σύντομη Βιογραφία 

Ο Jean Dujardin γεννήθηκε στις 19 Ιουνίου 1972 στο Παρίσι, μεγάλωσε στο Hauts-de-Seine, Île-de-France. Μόλις τελείωσε το σχολείο, άρχισε να δουλεύει στην εταιρεία κατασκευών του πατέρα του. Ξεκίνησε την καριέρα του στο σινεμά, κάνοντας one-man show, σε διάφορα μπαρ και καμπαρέ στο Παρίσι.

Πώς γυρίστηκε το Ψυχώ;

Το Ψυχώ αποτελεί μια από τις πλέον κλασικές ταινίες του σινεμά, και σίγουρα μια από αυτές που κάθε ορκισμένος σινεφίλ πρέπει να δει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Οι πιο φανατικοί έχουν δει και τις άλλες δυο ταινίες της τριλογίας, ωστόσο το κλασικό Ψυχώ είναι το απόλυτο must. O Anthony Perkins και η Janet Leigh στην ταινία του Alfred Hitchcock έγραψαν κινηματογραφική ιστορία, με έναν από τους πιο cult φόνους, στη σκηνή της μπανιέρας.



Σήμερα, 52 χρόνια μετά, το Hollywood θυμάται τους πρωταγωνιστές του Ψυχώ, και επιστρέφει, όχι με νέο remake, όπως έκανε λίγα χρόνια πριν με το remake με την Anne Heche και τον Vince Vaugh, αλλά με μια ταινία για τα γυρίσματα του Ψυχώ. Ένας άλλος Anthony αναλαμβάνει δράση εδώ: ο Anthony Hopkins θα παίξει το ρόλο του Hitchcock, η Ηelen Mirren τη σύζυγο του Hitchcock και η Scarlette Johansson το ρόλο της Janet Leigh.

Ο προσωρινός τίτλος της ταινίας είναι Alfred Hitchcock and the Making of Psycho και πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Hitchcock στα γυρίσματα του Ψυχώ, τόσο με τους παραγωγούς και χρηματοδότες όσο και με τους κριτικούς που πριν ακόμα ολοκληρωθεί η ταινία είχαν άποψη, και μάλιστα αρνητική. Ήρθε βέβαια η ιστορία να δείξει πόσο άδικο είχαν όλοι, ειδικά εφόσον μιλάμε για έναν πραγματικό μάγο του φόβου όπως ο Hitchcock.

Η ταινία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στο 2013. 

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μεθυσμένo Ημερολόγιo (Rum Diaries) - Νέα Ταινία Trailer

Ο Johnny Depp επιστρέφει στο σινεμά, με τη νέα του ταινία "Μεθυσμένo Ημερολόγιo" (Rum Diary). Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο γνωστό best seller μυθιστόρημα του Hunter S. Thompson. Πρωταγωνιστούν οι Aaron Eckhart (The dark night), Μichael Rispoli (Kick-ass), Amber Heard (Drive-angry) και ο Richard Jenkins (Burn after reading).


Αμερικανός δημοσιογράφος ονόματι Paul Kemp (Johnny Depp), απογοητευμένος από τη ζωή στη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει στο εξωτικό Πουέρτο Ρίκο για να εργαστεί σε μια υπό κατάρρευση εφημερίδα του Σαν Χουάν. Το νερό θα αντικατασταθεί από το ρούμι και η ζωή του παίρνει άλλη τροπή όταν συναντά, μεταξύ άλλων τον Sala (Michael Rispoli), έναν μεθύστακα φωτορεπόρτερ, τον Sanderson (Aaron Eckhart), έναν άπληστο επιχειρηματία αγοραπωλησίας ακινήτων και τη Chenault (Amber Heard), την πανέμορφη ερωμένη του τελευταίου.

 Δείτε το τρέιλερ του Rum Diary:


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα Renée Zellweger

 H Renée Kathleen Zellweger όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο προάστιο Katy του Texas, η μητέρα της ήταν Νορβηγίδα και ο πατέρας της αν και Ελβετός μεγάλωσε στην Αυστραλία, η Renée ήταν το δεύτερο παιδί τους καθώς η Renée έχει έναν αδελφό κατά δυο χρόνια μεγαλύτερο από εκείνη.

Από μικρή η  Renée έδειξε ενδιαφέρον για τον αθλητισμό τις τέχνες και τον χορό και ξεκίνησε ενώ βρισκόταν ακόμα στο γυμνάσιο να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής. Όταν αποφοίτησε, το Hollywood της φαινόταν άπιαστο όνειρο και γι αυτό αρχικά δοκίμασε τις ικανότητες της στο Houston όπου κατάφερε να πάρει μικρούς ρόλους στις ταινίες, Reality Bites (1994)  και Empire Records (1995).


Καλό Μήνα με γενέθλια διασήμων

Καλό Μήνα και Καλό ξεκίνημα της άνοιξης σε όλους!!!

 Η πρώτη μέρα αυτού του μήνα είναι πάντα μια ξεχωριστή μέρα που σηματοδοτεί την αναγέννηση, ευχόμαστε λοιπόν σε όλους να κάνουν ένα καινούριο ξεκίνημα σε όποιον τομέα της ζωης τους κρίνουν οτι χρειάζεται κάτι τέτοιο και να έχουν μια δημιουργική αναγέννηση.

Αυτή την ξεχωριστή μέρα, όπως φαίνεται έχουν γεννηθεί αρκετοί απο τους αγαπημένους μας ηθοποιούς και σταρ του σινεμά ορίστε λοιπόν ενδεικτικά κάποιοι απο αυτούς.

 1) Ο αγαπημένος μας ισπανόφωνος Javier Bardem που τον αγαπήσαμε μεσα απο τις ταινίες του: Eat Pray Love,   Biutiful, Vicky Cristina Barcelona, Love in the Time of Cholera, No Country for Old Men, Goya's Ghosts, The Sea Inside, Collateral, The Dancer Upstairs, Before Night Falls, Love Can Seriously Damage Your Health, Not Love, Just Frenzy, και πολλές ακόμα.


2) Ο Βρετανός Jack Davenport γνωστός σε μας απο τα:  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, Pirates of Caribbean: Dead Man’s Chest, Pirates of Caribbean: At World’s End, The Talented Mr. Ripley κ.α.




3)  Ο αμερικανός Jensen Ackles που τον γνωρίσαμε κυρίως απο την TV στο Dark Angel, το Days of Our Lives και το Supernatural, αλλά και απο τις ταινίες: Smallville, Batman: Under the red Hood, My Bloody Valentine, Ten Inch Hero κ.α.





4) Ποιός δεν θυμάται τον Ron Howard απο την τηλεοπτική σειρά Happy Days, Arrested Development, MASH και απο πολλές ακόμα, τον είδαμε έπίσης να σκηνοθετεί ταινίες  όπως Α Beautiful Mind και American Graffiti (α+β).




5) Ο γλυκύτατος νεαρός ανερχόμενος  Καναδός,  Justin Bierber γνώστος για το μουσικό του ταλέντο αλλα που προσφατα τον είδαμε και στις ταινίες The Karate Kid και Never Say Never.




6) Ο βραβευμένος με oscar βρετανός David Niven, γνωστός απο το Pink Panther, The Guns of Navarone, Death on the Nile, Casino Royal και πολλά άλλα, πέθανε σε ηλικία 73 ετών το 1983. 




7) Ο πολυτάλαντος νεουορκέζος Harry Belafonte ηθοποιός,δημιουργός, παραγωγός και μουσικός.




8) Η Cara Buono γνωστη απο πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως Brothers and Sisters, Hawai 5-0, Mad Men, Law and Order, the Sopranos, κα αλλά και απο τις ταινίες Hulk, Let Me In, Man of the Century κα.

Αυτοι είναι απλά κάποιοι απο τους πιο αγαπημένους μας φυσικά υπαρχουν παρα  πολλοί αλλοί.
 

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αφιέρωμα Meryl Streep - Η σιδηρά κυρία του Σινεμά!

H Meryl Streep δεν μοιάζει με καμία άλλη. Είναι αυθεντική στην ερμηνεία της, κι όμως αιθέρια. Ψύχραιμη  αλλά και ευάλωτη. Πνευματώδης  αλλά και ενστικτώδης. Και συνδυάζει επιδέξια όλα αυτά τα ανόμοια χαρακτηριστικά στην οθόνη με έναν τρόπο μοναδικό που έχει δημιουργήσει τη δική της κινηματογραφική ιστορία.



H Mary Louise Streep γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1949 στην περιοχή Summit  του New Jersey, με γονείς το στέλεχος φαρμακευτικής εταιρείας Harry Streep και την εμπορική  καλλιτέχνη Mary Streep.
Παρακολούθησε μαθήματα στο Bernard High School και με την αποφοίτησή της σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και δράμα στο Vassar, παίρνοντας υποτροφία για τη Δραματική Σχολή του Yale, όπου εμφανίστηκε σε 30 έως 40 παραγωγές με το θέατρο ρεπερτορίου του Γέιλ. Με την πέντε αστέρων εκπαίδευση της και το τεράστιο ταλέντο της, η  Streep  πήγε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε την off-Broadway καριέρα της.










Βραβεία Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου - Βίντεο!

Τα Βραβεία Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου είναι συνήθως υποτιμημένα από το ευρύ κοινό, που τα θεωρεί υποδεέστερα του Α γυναικείου. Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική καθώς οι Β γυναικείοι ρόλοι είναι συνήθως τα διαμαντάκια κάθε έργου, που του δίνουν πνοή και νεύρο.

Αν δείτε τη λίστα με τα ονόματα των νικητριών του Β γυναικείου ρόλου, θα διαβάσετε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του σινεμά, όπως η Meryl Streep, Vanessa Redgrave, Ingrid Bergman, Juliette Binoche. Είναι σαφές λοιπόν ότι μόνο υποδεέστερος δεν μπορεί να είναι αυτός ο ρόλος...

Τα Βραβεία Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου καθιερώθηκαν ευτυχώς το 1937, 8 χρόνια δηλαδή μετά τη θέσπιση του θεσμού των Όσκαρ, και αυτό γιατί πολλοί πίστευαν ότι οι εξαιρετικοί δεύτεροι ρόλοι θα αδικούνταν αν δεν βραβεύονταν επίσης।

Δείτε το βίντεο με τις νικήτριες από το 1937 μέχρι και το 2012, και διαβάστε αναλυτικά τη λίστα με τις νικήτριες και τους ρόλους τους!


Βραβεία Όσκαρ Β Γυναικείου Ρόλου


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τα παραλειπόμενα των Oscar


Τα παραλειπόμενα των Oscar

Όλοι εμείς που λατρεύουμε το σινεμά πάντα περιμένουμε την τελετή των Όσκαρ με μεγάλη αδημονία, παρακολουθούμε συνήθως όσες περισσότερες ταινίες έχουμε την δυνατότητα και η αγωνιά μας κορυφώνεται καθώς πλησιάζουν οι μέρες και εμείς αναμένουμε  να δούμε ποιοι θα  είναι εκείνοι που θα κόψουν πρώτοι το ολόχρυσο νήμα για να λάβουν την ανώτατη διάκριση στους ρόλους τους, στην μουσική στα κουστούμια στο σενάριο κτλ.
  
Πέρα από αυτό όμως υπάρχει και ένας  άλλος λόγος για τον οποίο μας  συναρπάζει εξίσου την ημέρα αυτή κι αυτός είναι το πριν την τελετή, τότε που θα έχουμε την δυνατότητα να ‘θαυμάσουμε’ τους αγαπημένους μας …και όχι , ηθοποιούς καθώς εκείνοι θα καταφθάνουν με τους συνοδούς τους έχοντας την ανάλογη για την περίσταση εμφάνιση, σε αυτή την φιέστα  την οποία πολύ απλά την ονομάζουμε ‘κόκκινο χαλί’.



 Όπως και να το κάνουμε έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον  να δούμε ποιά διάσημα πόδια θα πατήσουν και φέτος αυτό το περιβόητο χαλί και τι ακριβώς θα δούμε  κοιτώντας πιο πάνω απ τα πανάκριβα παπούτσια τους. 

  Οι κύριοι με τα υπέροχα κουστούμια τους ή σμόκιν καλοχτενισμένοι και καλογυαλισμένοι. Οι κυρίες με την βραδινή τους περιβολή και τας πούλιας τους, με τα φανταχτερά χτενίσματα κρατώντας ‘αμέριμνα τα μικροσκοπικά τους τσαντάκια να αστράφτουν μαζί με τα φλας σε μία μικρή συναρπαστική παρέλαση ματαιοδοξίας. 

Αμέσως μετά η αγωνία μας θα φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο καθώς θα αναρωτηθούμε πως θα συμπεριφερθούν κατά την διάρκεια της βράβευσης;  θα συγκινηθούν; θα δακρύσουν; θα παραπατήσουν;  τι θα πουν στον λόγο τους; πως θα αντιδράσουν ‘οι αντίπαλοι’; ποιος θα στραβοκοιτάξει ποιόν; ποιος χώρισε; ποιος πάχυνε; ποια αδυνάτησε, σε ποιάν δεν πάει καθόλου το ντε πιες και πάνω απ όλα ποια έκανε μπότοξ…


Όλα αυτά είναι τεραστίας σημασίας αγαπητοί μου και δεν πρέπει να τα περνάμε ‘στο βρόντο’

Σας παραθέτουμε λοιπόν αυτά που λέμε παραλειπόμενα, αυτά που εμείς διακρίναμε αρχικά αλλά μετά χαράς θα δεχθούμε και τις  δικές σας  παρατηρήσεις γιατί άνθρωποι είμαστε όλο και κάτι μπορεί να μας ξεφύγει.


Διαβάστε τα παραλείπομενα των Όσκαρ 2012 και δείτε και τις φωτογραφίες των πρωταγωνιστών της βραδιάς!

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Όσκαρ 2012: Οι νικητές των 84ων βραβείων Όσκαρ

Τα  Όσκαρ 2012 έφτασαν στο τέλος τους... αλλά ας μην πέσουμε στην μετα Οσκαρική μελαγχολία γιατί έχουμε μια ολόκληρη χρονιά με νέες ταινίες!

Στα της βραδιάς... ο Αρτίστας σάρωσε τις μεγάλες κατηγορίες ως αναμενόταν, αλλά η ας πούμε έκπληξη σημειώθηκε στην κατηγορία Α γυναικείου ρόλου, με τη Meryl Streep να παίρνει - δίκαια - το Όσκαρ μέσα από τα χέρια της Viola Davis, που λογικά πρέπει να απογοητεύτηκε πάρα πολύ καθώς ήταν για ένα μήνα το ακλόνητο φαβορί. Όταν έχεις να κάνεις βέβαια με το ιερό τέρας του Σινεμά, τα πράγματα είναι απλά.

Επιτέλους λοιπόν το τρίτο Όσκαρ για τη Meryl Streep, που σημειωτέον πήρε το τελευταίο της Όσκαρ μια χρονιά που ήταν πρωθυπουργός η Margaret Thatcher.



5 Oscar για τον Αρτίστα, και πέντε Oscar κυρίως τεχνικά και για το Hugo, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ και Ηχητικού Μοντάζ.

Αναλυτικά οι νικητές των 84ων βραβείων Όσκαρ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι το σημαντικότερο της μεγάλης βραδιάς. Η ένταση κορυφώνεται καθόλη διάρκεια της χρονιάς και φυσικά φτάνοντας στη μεγάλη απονομή των βραβείων Όσκαρ αυτό που κατά βάθος περιμένουν όλοι είναι η ανακοίνωση του βραβείου Καλύτερης ταινίας.

Είναι το απόλυτο βραβείο. Αν έχεις κερδίσει αυτό, έχεις κερδίσει τα πάντα. Φυσικά, έχουν γίνει μεγάλες αδικίες στα Όσκαρ όσον αφορά αυτά τα βραβεία, όμως στη λίστα των ταινιών που έχουν βραβευτεί από το 1929 μέχρι και σήμερα θα βρείτε πραγματικά διαμάντια. Δείτε το βίντεο με τα αυθεντικά πόστερ των ταινιών, και σημειώστε ποιες δεν έχετε δει...



Βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας