Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πώς γυρίστηκε το Ψυχώ;

Το Ψυχώ αποτελεί μια από τις πλέον κλασικές ταινίες του σινεμά, και σίγουρα μια από αυτές που κάθε ορκισμένος σινεφίλ πρέπει να δει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Οι πιο φανατικοί έχουν δει και τις άλλες δυο ταινίες της τριλογίας, ωστόσο το κλασικό Ψυχώ είναι το απόλυτο must. O Anthony Perkins και η Janet Leigh στην ταινία του Alfred Hitchcock έγραψαν κινηματογραφική ιστορία, με έναν από τους πιο cult φόνους, στη σκηνή της μπανιέρας.



Σήμερα, 52 χρόνια μετά, το Hollywood θυμάται τους πρωταγωνιστές του Ψυχώ, και επιστρέφει, όχι με νέο remake, όπως έκανε λίγα χρόνια πριν με το remake με την Anne Heche και τον Vince Vaugh, αλλά με μια ταινία για τα γυρίσματα του Ψυχώ. Ένας άλλος Anthony αναλαμβάνει δράση εδώ: ο Anthony Hopkins θα παίξει το ρόλο του Hitchcock, η Ηelen Mirren τη σύζυγο του Hitchcock και η Scarlette Johansson το ρόλο της Janet Leigh.

Ο προσωρινός τίτλος της ταινίας είναι Alfred Hitchcock and the Making of Psycho και πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Hitchcock στα γυρίσματα του Ψυχώ, τόσο με τους παραγωγούς και χρηματοδότες όσο και με τους κριτικούς που πριν ακόμα ολοκληρωθεί η ταινία είχαν άποψη, και μάλιστα αρνητική. Ήρθε βέβαια η ιστορία να δείξει πόσο άδικο είχαν όλοι, ειδικά εφόσον μιλάμε για έναν πραγματικό μάγο του φόβου όπως ο Hitchcock.

Η ταινία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μέσα στο 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου