Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα Tom Hanks

Ο αγαπημένος μας, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης Tom Hanks γεννήθηκε στη California στις 6 Ιουλίου το 1956 και το πλήρες του όνομα είναι Thomas Jeffrey Hanks.

Οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν ακόμα πολύ μικρός και έτσι αναγκάστηκε να αλλάξει πολλές φορές σπίτι και οικογενειακό περιβάλλον καθώς εκείνος και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του ακολούθησαν τον πατέρα τους που ήταν πλανόδιος μάγειρας ενώ ο μικρότερος του αδελφός παρέμεινε με την μητέρα τους (υπάλληλος σε νοσοκομείο).


Αργότερα και οι δυο γονείς του ξαναπαντρεύτηκαν και έτσι ο Tom απέκτησε πολλά ετεροθαλή αδέλφια και για αυτό αργότερα θα δηλώσει στο περιοδικό Rolling Stone, ‘ στην οικογένεια μου γενικά είμαστε αγαπημένοι αλλά υπάρχουν πάντα περί τα 50 άτομα στο σπίτι, και κατά μία έννοια ένοιωθα ότι ήμουν κάπως εκτός ’.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Hunger Games - Αγώνες Πείνας

Αφιέρωμα στους Αγώνες Πείνας ή αλλιώς Hunger Games. 

To Hunger Games ή Αγώνες Πείνας όπως έχει μεταφραστεί, είναι το πρώτο από την τριλογία της Suzanne Collins και αποτελεί ένα βιβλίο φαινόμενο. Τα άλλα δύο είναι το Catching Fire (Φωτιά) και το Mockingjay (συνδυασμός δύο πουλιών, του mockingbird και του blue jay, Κοτσυφοκίσσα στα Ελληνικά).

Πρόκειται για μια συγκλονιστική περιπέτεια με αρκετά στοιχεία πραγματικότητας , δοσμένη με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, μεταφέροντας ταυτόχρονα και αρκετά αλληγορικά μηνύματα, ίσως και γι αυτό να είχε και έχει ακόμα τέτοια τεράστια παγκόσμια επιτυχία.

Η υπόθεση του βιβλίου Αγώνες Πείνας

 Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, σε 50 ας πούμε χρόνια από σήμερα, σε έναν πλανήτη όπως η γη υπήρχε ένα πανίσχυρο πλούσιο κράτος, το Καπιτώλιο όπως το ονομάζει η συγγραφέας κάπου στη Βόρεια Αμερική. Το κράτος αυτό έχει επιβληθεί , κατά μια έννοια ως μεγάλος αδελφός, σε ένα σύνολο από 12 μικρότερα διαμερίσματα και όλα μαζί η συγγραφέας θα τα ονομάσει ΠΑΝΕΜ.

Οι άνθρωποι των υποδουλωμένων αυτών διαμερισμάτων, της ΠΑΝΕΜ, δουλεύουν συνεχώς στην κυριολεξία για ένα πιάτο φαί και παράγουν το κάθε ένα, ένα διαφορετικό αγαθό για λογαριασμό των πολιτών του Καπιτωλίου, επί του οποίου αγαθού δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα, καθότι υπάρχουν φύλακες μέρα νύχτα και αόρατα ελικόπτερα που παρακολουθούν και ελέγχουν συνεχώς την κάθε τους κίνηση.


Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Προμηθέας - Το τρέιλερ

Το τρέιλερ της ταινίας Προμηθέας που αναμένεται να βγεί στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγους μήνες μας υπόσχεται ότι θα ξεχάσουμε το Alien. Και μπορεί ο κοινός παρονομαστής των ταινιών να είναι ο Ridley Scott, αλλά η ταινία του Προμηθέα πάει το fiction και το θέμα της εξωγήινης ζωής λίγο πιο πέρα.


 Η ταινία αφορά μια ομάδα εξερευνητών που ανακαλύπτουν ενδείξεις για την προέλευση της ανθρωπότητας στη Γη, κάτι που του οδηγεί σε ένα ταξίδι στις πιο σκοτεινές γωνιές του σύμπαντος. Εκεί, θα δώσουν μια τρομακτική μάχη για να σώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας.

 Το καστ είναι αρκετά ενδιαφέρον! Η Noomi Rapace από το σουηδικό Κορίτσι με το τατουάζ,η Charlize Theron , ο Michael Fassbender Patrick Wilson, Guy Pearce κα.

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ότι ο Προμηθέας θα μπορέσει να φτάσει στα επίπεδα του Άλιεν, πάντως το γεγονός είναι ότι ο sir Ridley επιστρέφει μετά από 30 χρόνια σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα: να δείχνει τα τέρατα του σύμπαντος!